Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 11. 25.

A szíriai hadsereg a kurdokkal közösen verik vissza a török támadást (videók)

2019. 11. 25.

A török csapatok megtámadták a Rakka északi részén lévő Ain-Issza városát, ahol a Szíriai Arab Hadsereg és a kurd Szíriai Demokratikus Erők (SDF) együtt próbálják feltartóztatni a megszállókat.

Néhány órával a november 23-án indult támadás után pár órával a törökök által támogatott iszlamista fegyveresek elfoglalták Saida falut, valamint Ain-Issza város menekülttáborát.

Az iszlamista szélsőségesek előrenyomulását több mint 20 török légitámadás segítette elő, ugyanis a török vadászgépek légi fedezetet biztosítottak a terroristák számára. A North Press hírügynökség szerint harci drónok is segítették az előrenyomulást.

Az Ain Issa menekülttábor azonban nem volt sokáig a milicisták kezén, ugyanis a szíriai hadsereg és az SDF néhány óra múlva visszafoglalta azt. A szíriai és a kurd erők jelenleg ellentámadást hajtanak végre Saida térségében.

A török barát milíciák Ain-Issza menekülttábor elleni támadása azonban megsértette az Ankara és Moszkva közötti megállapodást, ugyanis a táborban orosz csapatok is állomásoznak. Ez a provokáció kockáztathatja az egész megállapodást.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑