Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 02. 23.

A szíriai megelőző csapás az ország déli részén nagyon zavarba ejtette az izraeli-jordán-takfiri összeesküvőket

2015. 02. 23.

A “megelőző csapás” egy fogalom, amit a legtöbb politikai és katonai szakértő használt, hogy jellemezze a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei hadjáratát a megszálló vahabita terrorszervezetek ellen az ország déli részén.

Megelőző módon a szíriai hadjárat azért indult, hogy minden vahabita terrorista összeesküvést elfojtson, amelyet takfiri csoportok hajtanak végre, és a cionista entitás, a nyugati hatalmak és több arab ország támogat.

Melyek a Szíriai Arab Hadsereg hadjáratának főbb célkitűzései?

Damaszkusz helyzete

A cionista-nyugat-takfiri agresszió Szíria ellen nagy kiterjedésűvé vált azzal, hogy terrorista csoportok fészkelték be magukat a déli országrészbe egy terror-háromszöget alkotva három célként megjelölt végponttal: Daraa, Kunejtra és Damaszkusz elfoglalását tervezve.

A főváros Damaszkusz ellenőrzése mindig egy elsődleges célként szerepelt a terrorista csoportok terveiben, ezért fészkelték be magukat a déli országrészbe, hogy onnan támadják függve a Kunjetra és Daraa tartományok területéről érkező logisztikai és hadi utánpótlástól.

A hadszíntéri teljesítmények, amelyeket a Szíriai Arab Hadsereg vívott ki Damaszkusz tartományban rávilágítottak a főváros közelében fekvő tartományok biztosításának szükségességére.

Kunjetra: többoldalú összeütközések

A cionista entitás azonosult az Al-Nuszra Front nevű, Kunjetra tartományban garázdálkodó vahabita terrorista szervezettel és harctéri céljaival; fegyvereseinek orvosi, logisztikai és katonai segítséget nyújtott.

A cionisták közvetlen összeköttetése a vahabita terroristákkal azt célozta, hogy egy “biztonsági zónát” létesítsenek a cionista megszállás alatt álló Golán-fennsík területeinek megőrzése érdekében és visszatartsák a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei minden lehetséges katonai lépését.

Az ellenállás tengelyének (libanoni önkéntesek-Szíriai Arab Hadsereg-iráni önkéntesek) katonai válaszcsapása a cionisták támogatta agresszióra Kunjetra tartományban a terroristák uralta övezetet célozza, megelőzve az izraeli hadsereget és az Al-Nuszra Frontot abban, hogy tartósan erősségeket létesítsenek a térségben, amelyek bázisul szolgálnának a vahabita hódítás kiterjesztéséhez sok más városra és falura.

Az izraeli aggodalom és zavarodottság tükröződött abban az igényben, hogy az izraeli ENSZ-nagykövet soron kívül követelte az UNDOF békefenntartó kontingens újratelepítését a Golán-fennsíkon a gyors szíriai hadi sikereket követően és a vahabita terrorista csoportok hirtelen összeomlása után.

Az Al-Majadin TV szerint a Szíriai Arab Hadsereg nagyarányú déli sikereit követően a cionista entitás arra készül, hogy fegyveresen támadja az ellenállást a Golán-fennsíkon, vagy felmondja az 1972-ben Kissinger által elfogadtatott szabályokat arra vonatkozóan, hogy a szemben álló erőket szét kell választani.

Megemlítésre méltó, hogy az ENSZ Szétválasztó és Megfigyelő Erői (UNDOF kontingens) 47 katonáját rabolták el az Al-Nuszra Front terroristái tavaly augusztus végén az izraeliek álatal felügyelt Golán-fennsíkról mielőtt szabadon bocsátották őket egy megegyezés eredményeként, ami 25 millió dolláros bevételt hozott az Al-Kaida tagszervezetnek.

Jordán beavatkozás a Daraa tartományi eseményekbe

Walid Moallem szíriai külügyminiszter megerősítette, hogy Jordánia központi szerepet játszik a Daraa tartományt pusztító vahabita terrorista csoportok kiképzésében és felfegyverzésében kijelentve, hogy Amman összekeveri az ISIS terrorszervezet elleni harcot és más terrorista csoportok támogatását.

Jordánia biztos menedéket nyújt a vahabita terrorista csoportoknak, nehezítve a Szíriai Arab Hadsereg küldetését abban, hogy végeg kiirtsa azokat. 2013-ban vahabita terrorista csoportok Daraa tartományból jordán katonai támogatással heves támadást indítottak a Szíriai Arab Hadsereg állásai ellen a Kelet-Goutha régióban, Damaszkusz tartományban.

A Szíriai Arab Hadsereg előrehaladása Daraa tartományban meg fogja gátolni a terrorista csoportokat, az Al-Nuszra Frontot és a “Szabad Szír Hadseregnek” (FSA) nevezett szervezetet is beleértve, hogy kihasználják a jordán katonai és logisztikai támogatást terveik megvalósítására a déli tartományban és más térségekben.

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei megmutatták, hogy birtokolnak mindenfajta katonai, logisztikai és emberi erőforrást, hogy legyőzzék a vahabita terrorista csoportokat az egész országban és a most zajó hadművelet a déli országrészben ezt igazolja.

(Forrás: A libanoni Al-Manar TV csatorna nyomán az almasdarnews.com)

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑