Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2014. 12. 20.

 Aleppo: Zárul az ostromgyűrű a vahabita megszállók körül

2014. 12. 20.

A kormányerők az év végére akár teljesen elzárhatják a terroristák utánpótlási vonalát.

A Szíriai Arab Hadsereg elfoglalta az acélműveket

A Szíriai Arab Hadsereg, az Al-Baasz Dandárok (Liwa Al-Baath), a Hezbollah (libanoni ellenállás), és a Nemzetvédelmi Milícia (NDF) támogatásával folytatta sikeres előrenyomulását Handarat-tól északra, elfoglalva az Acélipari Műveket és a szomszédos üzemeket a környékén az Iszlám Front (Dzsabhat Al-Iszalamija) terrorszervezet fegyvereseitől. A hadművelet párhuzamosan kezdődött a Hadseregnek a Handarat bázis elleni támadásával, ahol a katonák ellenőrzik már a tábor déli és keleti védővonalát és a főbejáratot.

Egy katonai forrás szerint az Iszlám Front 23 fegyverese halt meg és 14 másik megsebesült az Acélipari Művekben történt kemény tűzharcban. A forrás hozzátette továbbá, hogy a Hazához hű erők 11 fő veszteséget szenvedtek a művelet során az Acélipari Művek és a Handarat kerületben lévő üzemeknél.

Kemény összecsapás bontakozott ki a Handarat kerültben található menekült táborban

A hadsereg elkezdte kiszorítani az Iszlám Front fegyvereseit felkínálva a menekülés lehetőség vagy a megadást. A Handarat menekült tábor a Szíriai Arab Hadsereg zárótüze alatt áll, azonban még nagy számban maradtak jelen az Iszlám Front fegyveresei és egyenlőre ellenállnak. Az Iszlám Front balszerencséjére most már a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetséges milíciák kegyelmére vannak szorulva, mert a katonák ellenőrzik a táborba vezető bejáratokat.

Az Iszlám Front és az Ahrar Al-Sham terrorszervezetek megpróbáltak ellentámadást indítani az Al-Mallah gazdaságoknál, de visszaverték őket, amikor megkísérelték áttörni a Hadsereg védelmi arcvonalát. Az Ahrar Al-Sham vahabita fegyveresei képtelenek visszafoglalni Al-Mallah-ot ezért reménytelen helyzettel kell szembesülniük Aleppo észak-keleti részén amiatt, hogy a Hadsereg alegységeinek megérkezése küszöbön áll az Al-Castello körforgalomnál. Bezárul az ostromgyűrű.

 

A Szíriai Arab Hadsereg betört a Handarat bázisra

Egy két heves tűzpárbaj után a Szíriai Arab Hadsereg a Nemzetvédelmi Milícia (NDF), a Baasz Dandárok (Liwa Al-Baath) és a Hezbollah (a libanoni ellenállás) támogatásával áttörte és ellenőrzése alá vonta a Handarat bázis bejáratait Aleppo észak-keleti részén. A Hadsereg alegységei a 2. Hadtest főtisztje, Ali Al-Szaleh ezredes vezetésével biztosították a déli és a keleti védő vonalát a bázisnak eközben folyamatos tűz alatt tartják a bázis maradék részeit.

Egy polgári forrás szerint Aleppoban legalább hat gáztartályt robbantottak fel vagy “lőttek ki” vahabiták Bani Zaidban, Ashrafijjehben és Al-Zahra kerületekben a tartományi fővárosában megölve ezzel több polgári személyt és megsebesítve legalább egy tucatnyit. Jelenleg az Al-Nuszra Front (Dzsabhat Al-Nuszra) terrorszervezet eltakarodott Al-Zahra környékéről, de az Iszlám Front (Dzsabhat Al-Iszlamija) fegyvereseiből maradhattak. A helybeli lakosok úgy vélik az Iszlám Front felelős a robbantásokért.

Az Al-Castello kereszteződésnél a Hadsereg folytatta nagy erejű rohamait az Ahrar Al-Sham (“Levante Felszabadítói”) nevű terrorszervezet fegyveresei ellen, ahol azok elkeseredetten védik utólsó ellátási útvonalukat, ami Aleppo városába vezet. A Hadsereg alegységei már csak 100 méterre vannak a fontos csomóponttól, habár az Ahrar Al-Sham még számottevő ellenállást tanúsít, amikor erősítést próbálnak a közelbe juttatni, hogy feltartsák a Hadsereg elkerülhetetlen előretörését.

Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑