Cadmus fordítás Cadmus
Afrika

2020. 02. 28.

Az amerikaiak végeztek a kenyai bázisukra támadó terrorista vezetővel

2020. 02. 28.

A hétvégén az amerikai légierő támadása során meghalt annak a terrorista csoportnak a vezetője, mely felelős az egyik kenyai amerikai bázis ellen elkövetett korábbi támadásért.

Az amerikai hadsereg Afrika Parancsnokságának (AFRICOM) bejelentése szerint szombaton egy légitámadásban meghalt a szomáliai Al-Shabaab milícia egyik vezetője, aki korábban a kenyai határ térségében zajló műveletekért volt felelős. Ő volt a felelős a kenyai Manda Bay nevű amerikai bázis elleni támadásért is.

A támadásban a milícia vezetőjének felesége is életét veszítette, aki az amerikai források szerint szintén az Al-Shabaab milícia tagja volt.

Január 5-én három amerikai állampolgár, egy katona és két szerződéses biztonsági személy (amerikai zsoldos) veszítette életét, amikor az Al-Shabaab milícia támadást intézett a Kenyában található Manda Bay amerikai bázis ellen.

A támadás után az amerikai hadsereg további csapatokat küldött az Egyesült Államok és Kenya által közösen használt bázisra. Az AFRICOM a tavalyi évben 63 légitámadást hajtott végre az Al-Shabaab milícia ellen a Manda Bay bázisról.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑