Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 11. 03.

Az Orosz Haditengerészet hajói megérkeztek Szíria partjaihoz (videó)

Múlt héten az Orosz Haditengerészet flottaközi harccsoportja, az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó cirkáló és a Nagy Péter nukleáris meghajtású rakétacirkáló vezetésével, az Atlanti-óceán keleti partvidéke mentén elhajózva megérkezett a Földközi-tenger keleti medencéjébe. – közölte a Politrussia.ru

A harccsoport mostanra megkezdte feladatai végrehajtását Szíria partjainál. Az Orosz Honvédelmi Minisztérium sajtótájékoztatón mutatta be az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó cirkáló fedélzetén települő MIG-29K, SZU-33 repülőgépek és KA-27/31 és KA-52K helikopterek munkáját. A repülőgéphordozó összesen 52 darab légi járművet képes befogadni. A november elsején megtartott sajtóeligazításon Szergej Sojgu hadseregtábornok, orosz honvédelmi miniszter elmondta, hogy az orosz hadihajók utazása nagyon felkeltette a nyugati partnereik figyelmét:

“Kifejezetten meglepett bennünket egyes országok hozzáállása, amelyeket az Egyesült Államok és a NATO diplomáciai nyomás alá helyezett, hogy nyilvánosan utasítsák el hadihajóink beengedését kikötőikbe. Ennek nem volt hatása hadihajóink időrend szerinti megérkezésére, mert a tengeri útjuk folyamán minden szükséges anyagi készlettel és erőforrással feltöltöttük őket, ugyanúgy ahogy Hmeimim légi támaszponton és a Tartuszban lévő anyagi-technikai ellátóponton települő orosz kontingenseket. A bázisokra naponta átlagosan 2000 tonna (!) szállítmány érkezik.

Egy másik fontos dolog: úgy látszik a nyugati partnereink tisztában vannak vele, hogy mivel (nem) járulnak hozzá a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemhez Szíriában. Itt az ideje, hogy nyugati kollégáink nyilvánvalóvá tegyék, hogy valójában kinek az oldalán állnak, a terroristák mellett vagy Oroszország mellett. Ahogy egyik költőnk mondta: Egy ember egyszerre nem szállhat fel különböző vonatokra.

A nyugati partnereink valószínűleg megfeledkeztek róla, hogy KIKNEK a kezei által halt meg annyi ártatlan ember terrorista támadásokban Belgiumban, Franciaországban, Egyiptomban, Irakban, Szíriában és más országokban?…”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑