Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 11. 03.

Az Orosz Haditengerészet hajói megérkeztek Szíria partjaihoz (videó)

2016. 11. 03.

Múlt héten az Orosz Haditengerészet flottaközi harccsoportja, az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó cirkáló és a Nagy Péter nukleáris meghajtású rakétacirkáló vezetésével, az Atlanti-óceán keleti partvidéke mentén elhajózva megérkezett a Földközi-tenger keleti medencéjébe. – közölte a Politrussia.ru

A harccsoport mostanra megkezdte feladatai végrehajtását Szíria partjainál. Az Orosz Honvédelmi Minisztérium sajtótájékoztatón mutatta be az Admiral Kuznyecov repülőgéphordozó cirkáló fedélzetén települő MIG-29K, SZU-33 repülőgépek és KA-27/31 és KA-52K helikopterek munkáját. A repülőgéphordozó összesen 52 darab légi járművet képes befogadni. A november elsején megtartott sajtóeligazításon Szergej Sojgu hadseregtábornok, orosz honvédelmi miniszter elmondta, hogy az orosz hadihajók utazása nagyon felkeltette a nyugati partnereik figyelmét:

“Kifejezetten meglepett bennünket egyes országok hozzáállása, amelyeket az Egyesült Államok és a NATO diplomáciai nyomás alá helyezett, hogy nyilvánosan utasítsák el hadihajóink beengedését kikötőikbe. Ennek nem volt hatása hadihajóink időrend szerinti megérkezésére, mert a tengeri útjuk folyamán minden szükséges anyagi készlettel és erőforrással feltöltöttük őket, ugyanúgy ahogy Hmeimim légi támaszponton és a Tartuszban lévő anyagi-technikai ellátóponton települő orosz kontingenseket. A bázisokra naponta átlagosan 2000 tonna (!) szállítmány érkezik.

Egy másik fontos dolog: úgy látszik a nyugati partnereink tisztában vannak vele, hogy mivel (nem) járulnak hozzá a nemzetközi terrorizmus elleni küzdelemhez Szíriában. Itt az ideje, hogy nyugati kollégáink nyilvánvalóvá tegyék, hogy valójában kinek az oldalán állnak, a terroristák mellett vagy Oroszország mellett. Ahogy egyik költőnk mondta: Egy ember egyszerre nem szállhat fel különböző vonatokra.

A nyugati partnereink valószínűleg megfeledkeztek róla, hogy KIKNEK a kezei által halt meg annyi ártatlan ember terrorista támadásokban Belgiumban, Franciaországban, Egyiptomban, Irakban, Szíriában és más országokban?…”

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑