Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 11. 22.

Bashar Al-Asszad elnök úr szavai Oroszországban

2017. 11. 22.

A Szíriai Arab Fegyveres Erők főparancsnoka, Bashar Al-Asszad elnök úr és az Orosz Fegyveres Erők főparancsnoka Vlagyimir Putyin elnök úr részt vettek az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának értekezletein.

Asszad elnök úr az alábbiakról szólt a legfelsőbb orosz katonai vezetés képviselőinek:

“A szíriai nép és magam nevében köszöntöm az összes orosz állami intézményt; legfőképpen az Orosz Fegyveres Erőket, kifejezetten az erőik a mártírjaikkal és hatalmas erőfeszítéseikkel támogatták Szíriát; nagyon nagy megelégedésünkre van, hogy Önök velünk vannak; önök, mint főtisztek és tábornokok közvetlenül járultak hozzá a szíriai földön vívott csaták sikeréhez.”

“Amikor két évvel ezelőtt Moszkvában meglátogattam Putyin elnök urat, a szíriai orosz légi hadjárat még csak az első napjaiban járt, és alig több mint két év után az egész világ láthatja a szárazföldön elért eredményeket, az Orosz Légierőnek a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei részére nyújtott támogatását a vahhabita terrorizmus elleni háborúban. Köszönetet mondok az önök áldozathozataláért, valamint a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei áldozathozataláért, miután nagyon sok szíriai állampolgár térhetett haza az otthonaiba, és falvaiba. A szíriai nép nevében üdvözlöm önöket és tolmácsolom hálánkat az összes orosz tisztnek, katonának és pilótának, akik részt vesznek a harcban.”

A szír és az orosz vezető találkozójának fő fókuszpontja a szíriai helyzet rendezése volt. A tárgyalások már annak fényében zajlottak, hogy hétfőn nyilvánvalóvá vált: az Iszlám Állam szír földön is véglegesen elbukott. A megbeszélések során mindkét fél egyetértett abban, hogy elsősorban politikai, nem pedig katonai megoldásra kell törekedni.

Ez lehet az első alkalom az orosz történelemben, hogy az orosz állammal szövetséges egyik ország vezetője részt vett az Orosz Fegyveres Erők Vezérkara értekezletén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg / Crusader

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑