Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah figyelme Dél-Aleppo felé fordul

2016. 12. 25.

A Szíriai Arab Hadsereg majdnem kilenc hónapot várt arra, hogy újraindítsa hadműveleteit Aleppo tartomány déli részén, miután az Orosz Fegyveres Erők arra kérték, hogy tartsa be a “szíriai ellenzékkel” kötött országos tűzszünetet.

A Dél-Aleppo területén folytatott hadműveletek szüneteltetése óta a Szíriai Arab Hadsereg és a szövetségesei, a libanoni Hezbollah és a Harakat Al-Nudzsabah iraki paramilitáris egység a dzsihádista frakciók (Dzsaish Al-Fatah koalíció) számos támadását állták ki; a kormányerők emiatt arra kényszerültek, hogy egy időre szüneteltessék műveleteiket és az ellenséges rohamokat verjék vissza.

Mostanáig, az egész kelet-aleppoi dzsihádista katlan felszámolásával, a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah a tartomány vahhabita megszállás alatt lévő déli területei felé fogják fordítani figyelmüket, ahol van remény arra, hogy az új évben elérjék Idleb tartomány határát.

syria-aleppo-maps-2016-12-24

A Hezbollah és a Harakat Al-Nudzsabah szövetséges egységek már nagy létszámú katonájukat vezényelték erre a frontvonalra a támadás előkészítésére; azonban a Szíriai Fegyveres Erők még nem küldtek ide az offenzíva indításához megfelelő erőt.

A Szíriai Arab Hadsereg későbbi áttelepülésének az oka a tény, hogy majdnem két hetet vett igénybe a megmaradt dzsihádisták deportálása Kelet-Aleppoból Idleb tratomány határára.

A következő hetekben a Szíriai Fegyveres Erőknek és szövetségeseiknek el kell kezdeniük ezt a fontos hadműveletet, amely nyomás alá helyezi a dzsihádistáknak számára legjelentősebb frontvonalat.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑