Cadmus fordítás Cadmus

A Szíriai Arab Hadsereg fontos dél-aleppoi kerületet támad

2016. 09. 07.

A Szíriai Arab Hadsereg, a libanoni ellenállás, a Hezbollah és a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység (a Palesztin Felszabadítási Hadsereg része) megrohamozták az Al-Ramuszeh kerületet Dél-Aleppoban, nyugati irányból mérve csapást a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) vahhabita fegyvereseire.

A Tigris Alakulatokkal az élen, a Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei a jelentéseik alapján ma reggel elfoglalták az Al-Ramuszeh péküzemet és az Al-Dabaghat telephelyet a kerületben, miután véres harcot vívtak a dzsihádista fegyveresekkel.

Egy dél-aleppoi katonai forrás szerint a Tigris Alakulatok és szövetségeseik jelentős előrenyomulásba kezdtek, hogy a mai nap a Ramuszeh kerület egész területét elfoglalják .

Az Al-Ramuszehben indított hadművelet célja, hogy kiszélesítsék az ütközőzónát a kormányerők fő utánpótlási vonala mentén, amely Dél-Aleppo területén húzódik keresztül

Eközben a Szíriai Fegyveres Erők tüzérsége és az Orosz Légierő a Dszasih Al-Fatah koalíció állásait lövi a kiemelet fontosságú Khan Tumanban.

Az Orosz Légierő reggel már több mint húsz légi támadást hajtott végre Dél-Aleppoban; valószínűleg egész nap folytatják a csapásmérést.

A libanoni ellenállás és a Szíriai Arab Hadsereg Khan Tumant támadja Dél-Aleppoban

Nem sokkal a dél-aleppoi Al-Ramuszeh kerület elleni támadásukat követően, a Szíriai Fegyveres Erők és a Hezbollah gyors rajtaütést hajtottak végre a kulcsfontosságú kisváros, Khan Tuman közelében.

A Hezbollah és a Liwa Al-Kudsz palesztin paramilitáris egység a Szíriai Köztársasági Gárdát támogatva, reggel megpróbáltak benyomulni Khan Tumanba a Karasszi falu közelében kiépített állásaikból kiindulva; ennek eredményeként tűzharcba keveredtek a Dzsaish Al-Fatah (“Hódítás Hadserege”) koalíció vahhabita fegyvereseivel.

A Szíriai Fegyveres Erők és a libanoni ellenállás még mindig támadja a Dzsaish Al-Fatah terrorista szövetség állásait Khan Tuman közelében; azonban a vahhabita fegyveresek már erősítést kaptak ennek a támadásnak bekövetkeztekor.

A Liwa Al-Kudsz egység hivatalos médiaszolgálata szerint ma reggel a katonáik több ellenséges járművet semmisítettek meg KhanTuman közelében, de eddig nem jelentettek területi nyereséget.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑