A szíriai hadsereg egy hónap alatt ötödik alkalommal foglalt le nagy mennyiségű fegyverszállítmányt (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg a hónapban már ötödik alkalommal foglalt le a terrorista csoportoknak szánt jelentős mennyiségű fegyver szállítmányt.

Ezúttal Homsz és Hama kormányzóságok közigazgatási határán, Homsz keleti térségében fogtak el több csoportot akik fegyvereket csempésztek terrorista csoportok számára Idleb északi részére.

A csempészek Idleb északi részére próbálták a fegyvereket eljuttatni, azonban a szíriai hadsereg még időben elfogta őket. A szállítmányban puskák, gépkarabélyok, valamint PK típusú géppuskák voltak az azokhoz való lőszerek kel együtt.

Ezen kívül a szíriai katonák hordozható rakétákat és RPG rakétagránátokat, valamint kézigránátokat is találtak a csempészeknél.

A közelmúltban szintén foglalt le a terroristáknak szánt fegyvereket a szíriai hadsereg. Azokban a szállítmányokban is főként könnyű és közepes fegyverek, valamint RPG rakétagránátok voltak.

A szíriai katonai források szerint a szállítmányok Idleb kormányzóságba a Hayat Tahrir Al-Sham, a Huras Ad-Din és az Ansar Al-Tawhid nevű terrorista csoportok számára mentek volna.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑