Cadmus fordítás Cadmus

Amerikai támaszpontokat ért támadás Irakban és Szíriában

2023. 10. 20.

Drónokkal és Grad rakétákkal lőtték csütörtök este az iraki Ain el-Aszad légi támaszpontot, ahol a Nyugat-Irakba felvonultatott amerikai és külföldi biztonsági erők állomásoznak.

A nyugat-iraki el-Anbár tartományban található légibázison több robbanást lehetett hallani – közölte két biztonsági vezető.
A Shafaq News hírportál szerint több rakéta is felrobbant a támaszpont területén.

Szíria déli részén is drónokkal támadtak csütörtökön egy amerikai légi támaszpontot, ahol kiképzők tartózkodnak, többen könnyebb sérüléseket szenvedtek – közölte két amerikai vezető.

Az egyik drónt lelőtték, de a másik kisebb sérüléseket okozott.

A Délkelet-Szíriában található Al-Tanf támaszpont annál az útvonalnál áll, amelyet az irániak gyakran szállítanak fegyvereket a Hezbollah libanoni fegyveres szervezetnek.

A támadás végrehajtását az Iraki Iszlám Ellenállás nevű síita szervezet vállalta magára, amely az Iszlám Állam terrorszervezet ellen harcol.

Szíriai ellenzéki aktivisták közölték, hogy csütörtökön dróntámadást intéztek egy kelet-szíriai kőolajipari létesítmény ellen is, ahol amerikai katonák tartózkodnak.

Omar Abu Lajla Európában dolgozó újságíró, aki a Deir-Ezzor 24 című hírportál vezetője, elmondta, hogy robbanóanyagokkal megrakott drónok csapódtak be az Irakkal határos Deir-ez-Zór tartományban található Conoco olajmezőre.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑