Cadmus fordítás Cadmus

Amerikai tisztviselő: az USA és Nagy-Britannia tehet az Északi Áramlat-incidensről

2022. 10. 04.

Douglas Macgregor ezredes, az amerikai védelmi miniszter egykori tanácsadója a Judging Freedom podcast műsorvezetőjével beszélgetett, amelynek során kijelentette: az Egyesült Államok és Nagy-Britannia állhat az Északi Áramlat-gázvezetékeken történt robbanások mögött – számolt be a Liner.

Utána kell járni, hogy kik azok az állami szereplők, akik képesek lehettek erre. Ám én azt hiszem, hogy elég egyértelmű a dolog: a brit királyi haditengerészetről és az amerikai haditengerészetről van szó – mondta.

Felhívta a figyelmet Radosław Sikorski lengyel EP-képviselő néhány nappal ezelőtti Twitter-bejegyzésére, amelyben köszönetet mondott az Egyesült Államoknak a gázvezetékek megrongálásért, hozzá pedig egy képet is csatolt a helyszínről. Macgregor mindemellett abszurdnak tartotta azt a felvetést, hogy Moszkva lenne felelős az incidensért, valamint Németország részvételét is „kifejezetten valószínűtlennek” tartotta – derül ki a TASZSZ beszámolójából.

Szeptember 26-án érkeztek arról jelentések, hogy az Északi Áramlat–1 vezetéken két szivárgást figyeltek meg Bornholmtól északkeletre, míg egy másikat a 2-es rendszeren, Dueoddétől délre, Ann Linde svéd külügyminiszter pedig egy szabotázsakcióra gyanakodott ennek kapcsán.

Liner.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑