Az ENSZ-Közgyűlésen találkozik Pompeo és Lavrov

Az amerikai és az orosz külügyminiszter pénteken készül találkozni New Yorkban az ENSZ-Közgyűlés 74. ülésszakának a helyszínén – jelentette be vasárnap az amerikai külügyminisztérium.

Mike Pompeo és Szergej Lavrov pénteken, helyi idő szerint 10 óra 30 perckor (magyar idő szerint 16.30-kor) tervez közös asztalhoz ülni, e találkozó napirendjéről “később adnak információt” – idézte a TASZSZ az egyik magas rangú amerikai külügyi tisztségviselőnek az erről szóló vasárnapi sajtótájékoztatón elhangzott szavait.

A két ország diplomáciájának vezetői legutóbb májusban találkoztak az oroszországi Szocsiban, ahol a kétoldalú kapcsolatokat javító lépésekről állapodtak meg. Az akkori közös sajtótájékoztatón Lavrov bejelentette: a felek egyetértettek abban, hogy helyre kell állítani a kétoldalú kommunikáció csatornáit.

Pompeo azon a tájékoztatón kijelentette: az Egyesült Államok mindent megtesz az amerikai-orosz kapcsolatok javítása érdekében. „Javítani akarjuk az országaink közötti viszonyt, ez mindkét nép érdekét szolgálja majd” – mondta.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑