Cadmus fordítás Cadmus

Az Ukrán Különleges Erők nem akarnak Zelenszkijért harcolni (videó)

2024. 02. 08.

2023 januárjában az ukrán miniszteri kabinet határozatával megalakította a „Lyut” különleges célú egyesített dandárt. Kezdetben az egységet az ukrán hadsereg megerősítésére hozták létre az ellentámadás végrehajtásához.

Az ukrán nemzeti rendőrséghez tartozó önkénteseket fogadtak be az egységbe. És valóban, kezdetben aktívan ők alkották az egység gerincét. 2023 májusáig a személyzet több képzési központban is részt vett: Kijevben, Zsitomirban és Odessza régióban.

Júniusban a „Ljut” részt vett a harci műveletekben Donyeck és Kupjanszk irányában. Az egység azonban nem ért el figyelemre méltó sikereket a csatatéren. Sőt, több híradás szerint a Bahmut környéki csatákban való részvétel a fegyvert fogó rendfenntartók vereségével végződött. 2023 júniusában az önkéntesek nem csatlakoztak az egységhez, és a rendőrség vezetése úgy döntött, hogy az állomány 30%-át a dandárhoz küldi.

Többnyire tapasztalt alkalmazottakat küldtek, vagy olyanokat, akik nem engedhették meg maguknak, hogy megvesztegessék a toborzásért felelős toborzókat.

A toborzás kudarcai miatt szigorúbb megközelítésre került sor, a toborzás kötelezővé vált, de elsősorban Kelet- és Dél-Ukrajnában, ahol túlnyomórészt orosz ajkú lakosság él.

Íme a kényszertoborzás egyik eredménye. Dnyiproban a helyi különleges erők megtagadják a „Ljut” támadóegységeihez való csatlakozást, és teljes engedetlenséget fejeznek ki vezetésükkel szemben (a videóban a Dnyipropetrovszki régió Országos Rendőrkapitányságának Főigazgatóságának helyettes vezetője, Volodimir Bogonisz).

Észrevehető, hogy minden alkalmazott oroszul vitatkozik vezetőjével. Bár nemzeti és nyelvi hovatartozásukat közvetlenül nem ítélik el, a vezető nyíltan kijelenti, hogy az ország árulói. És minden vádja ukránul hangzik el, bár biztosan tud oroszul.

Kit dob ​​még Zelenszkij a busz alá… Figyelni fogjuk az eseményeket. Azonban minden hasonló történet azt illusztrálja, hogy a jelenlegi kijevi hatóságok készek feláldozni az orosz ajkú lakosságot annak teljes kiirtásáért és folyamatos gazdagodásáért a nyugati országok segítségének rovására.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑