Dél-koreai diákok tüntettek az amerikai katonai jelenlét ellen

Dél-koreai diákok tüntettek az országukban lévő amerikai katonai jelenlét ellen. Az amerikai elnök ugyanis bejelentette, hogy Dél-Koreának meg kell fizetnie az ott állomásozó amerikai csapatok költségeit. Vagyis egy megszálló hatalom védelmi pénzt kért egy általa megszállt ország polgáraitól.

A tüntető diákok Dél-Korea fővárosában Szöulban tiltakoztak az amerikai nagykövetség épülete előtt.

A tiltakozók azt követelték, hogy az Egyesült Államok fejezze be a Dél-Korea belügyeibe való beavatkozást. A ,,Kifelé az országból,, és a ,,Nincs szükségünk amerikai csapatokra.,, feliratú transzparenseket azonban a koreai rendőrség eltávolította. Az Egyesült Államok által megszállt országokba, melyek élén bábkormányok állnak tilos az amerikai jelenlét elleni tiltakozás.

A koreai rendőrség 19 diákot tartóztatott le akik megpróbáltak átmászni az amerikai nagykövetség kerítésén. A diákok az amerikai követségnél Harry Harris amerikai követre utalva ,,Hagyd el ezt a földet Harris,, plakátokat ragasztottak ki.

Az amerikai kormány szóvivője kijelentette, hogy az elmúlt 14 hónapban ez a második eset, hogy koreai diákok be akartak törni az amerikai követségre, illetve a nagyköveti rezidenciára.

Az Egyesült Államok jelenleg 28 500 katonát állomásoztat Dél-Koreában és most az amerikai kormány a koreaiakkal akarja kifizettetni az ott állomásozó csapataik költségeit, vagyis velük akarja megfizettetni a megszállás költségeit. Ezt az összeget az amerikaiak 2019-re vonatkozóan 880 millió dollárban határozták meg.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑