Egyiptom fizet a tévedésből megölt mexikói turisták családjának

Egyiptom 140 ezer dolláros, azaz 38 millió forintos kártérítést fizet a tévedésből megölt mexikói turisták családjának – tudatta az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium. Tavaly szeptemberben terrorellenes akció keretében megöltek 12 embert az ország nyugati részén, egy közkedvelt sivatagi turisztikai régióban. A hatóságok ugyan még nem tárták fel az eset körülményeit, a kormányzat mégis kártérítésről döntött. – közölte az MTI

 Az egyiptomi hatóságok mintegy 140 ezer dolláros kártérítést fizetnek a biztonsági erők által tévedésből megölt mexikói turisták családjainak – közölte vasárnap az egyiptomi idegenforgalmi minisztérium képviselője. Omajma al-Huszeini az EFE spanyol hírügynökségnek elmondta, hogy a lehető leghamarabb szeretnék a kifizetést végrehajtani. Az ügyletről nem hangzott el hivatalos reagálás a mexikói külügyminisztériumtól.

Lárnaka, 2016. március 30. Rendőrök kísérik a ciprusi Lárnaka bíróságáról távozóban 2016. március 30-án az egyiptomi állampolgárságú, Szeif Eldin Musztafaként azonosított gépeltérítőt (k), aki az EgyptAir Alexandriából Kairóba tartó belföldi járatát  leszállásra kényszerítette Lárnakában előző nap. Az Airbus 320 típusú repülőgép 81 emberrel a fedélzetén (más beszámolók szerint 62 fővel) Alexandriából szállt fel és eredetileg Kairóban kellett volna leszállnia. A túszdráma vérontás nélkül ért véget.

Tavaly szeptemberben, az ország nyugati részén, el-Vahát közkedvelt sivatagi turisztikai régióban tévedésből megöltek tizenkét embert, köztük legalább nyolc mexikói turistát az egyiptomi biztonsági erők tagjai, akik azt hitték, dzsihadistákra lőnek.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑