Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2024. 01. 25.

Izraeli média: Sissi nem hajlandó telefonhívást fogadni Netanjahutól

2024. 01. 25.

Az izraeli Channel 13 felfedte, hogy Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök “a közelmúltban megpróbált telefonbeszélgetést kezdeményezni Abdel Fattah al-Sisi egyiptomi elnökkel, de a választ elutasították”.

Az izraeli csatorna szerdán közölte, hogy “az Izraeli Nemzetbiztonsági Tanács Benjámin Netanjahu kérésére megpróbált kommunikálni Abdel Fattah al-Sisi egyiptomi elnökkel, de ő nem válaszolt”.

Kifejtette, hogy “Netanyahu irodájának egyik tisztviselője felelős ezeknek a részleteknek a feltárásáért, de hivatalos megjegyzést nem tettek közzé”.

Ez az elutasítás a 13-as csatorna szerint az egyiptomiakkal fennálló jelentős nézeteltérésekre vezethető vissza “egy lehetséges mozgás a Philadelphia-Rafah tengely mentén”.

Megjegyezte, hogy “az utolsó bejelentett beszélgetés Netanjahu és Sissi között júniusban, az egyiptomi határtámadás után és hónapokkal a háború kezdete előtt zajlott”.

Két nappal ezelőtt az egyiptomi információs szolgálat vezetője, Diaa Rashwan azt állította, hogy „Izrael erőfeszítései a Philadelphia tengely ellenőrzésére a Gázai övezetben, az egyiptomi határ mentén” „komoly és komoly fenyegetést jelentenek az egyiptomiak számára. izraeli kapcsolatok”.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑