Cadmus

Egyiptom megkezdte 5300 egyiptomi állampolgár hazaszállítását Kuvaitból

Két új járatot indítottak a kairói nemzetközi repülőtérről, melyek a Kuvaitban rekedt egyiptomi állampolgárokat fogják hazaszállítani. Kuvaitba ezek az első gépek, melyeket a koronavírus miatt korábban bezárt repülőtéren fogadnak. A járatokat az Egyptair indította.

Az egyiptomi Masrawy hírportál szerint Kuvaitban jelenleg 11 karanténná alakított helyen tartják azokat az egyiptomi állampolgárokat akiknek lejárt a kuvaiti vízumuk, azonban nem tudták elhagyni az országot. Az ottani egyiptomi közösség tagjait közel egy hónapja tartják elzárva a kuvaiti belügyminisztérium rendelete alapján. Kuvait ugyanis márciusban kitiltotta az országból a lejárt vízummal ott tartózkodó külföldieket.

Az egyiptomi kormány jelenleg azon dolgozik, hogy hazaszállítsa Kuvaitból az ott rekedt közel 5300 egyiptomi állampolgárt. Ugyanúgy ahogyan Szaúd Arábiából és Katarból is hazaszállították az ott lévő egyiptomi állampolgárokat.

Az egyiptomi bevándorlási ügyekért felelős minisztérium szerint a mai napon 600 egyiptomi állampolgárt visznek haza Egyiptomba és a kormány célja az, hogy a Ramadán hónapot lezáró Eid Al-Fitr ünnepre az összes Kuvaitban ragadt állampolgáruk hazatérhessen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑