Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptomi delegáció érkezett Tel-Avivba, hogy közvetítsen az izraeli-palesztin konfliktusban

Egyiptomi tárgyalódelegáció érkezett csütörtökön Tel-Avivba, hogy közvetítsen az izraeli-palesztin konfliktusban egy tűzszünet reményében – közölte egy helyi biztonsági forrás.

Értesülései szerint az egyiptomi küldöttség célja egy kétoldalú fegyvernyugvás elérése a felek között, de meg fogja vitatni a kelet-jeruzsálemi izaeli telepbővítések leállítását is.

A delegáció egyébként szerdán Gázában tárgyalt a Hamász és az Iszlám Dzsihád  képviselőivel.

A forrás szerint Izrael nem hajlandó leállítani a támadásokat, várható egy, a Gázai övezet ellen irányuló intenzív katonai művelet.

Egyiptom korábban már többször is közvetített a konfliktus szereplői között. A legutóbbi, 2014-es Gázai háború idején szintén hozzájárult erőfeszítéseivel egy tűzszünet eléréséhez.

Izrael és palesztin szervezetek között hétfőn rakétaháború robbant ki, miután Jeruzsálemben összecsapások zajlottak palesztinok és izraeli biztonságiak között az iszlám vallás Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél. A gázai egészségügyi minisztérium legalább 83  palesztin halottról számolt be az erőszakhullám hétfői kezdete óta.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑