Cadmus fordítás Cadmus

Elsősorban Európa felelős a szíriai helyzetért

2019. 12. 13.

A Szíriában kialakult káoszért elsősorban Európa a felelős – jelentette ki Bashar Al-Assad szíriai elnök a RAI olasz közszolgálati televíziónak adott, de egyelőre csak a szíriai állami televízióban adásba került interjúban,  mivel az olasz csatorna letiltotta az interjút.

Assad szerint Európa élen járt a káoszteremtésben Szíriában, támogatta a terrorizmust, de Törökország, az Egyesült Államok és mások is ezt tették.

„Sokat tanultunk ebből a háborúból, és Szíria jövője fényesnek ígérkezik” – vélte Assad, aki szerint országa megerősödött a konfliktusban.

Az interjúban az elnök ismét elutasította azt a feltételezést, miszerint hadserege az összecsapások során vegyi fegyvereket vetett volna be. A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) tényfeltáró munkájával kapcsolatban Assad azt mondta, a szervezet Washington kérésére meghamisította a jelentéseit.

A november végén készült interjú az eredeti tervek szerint december 2-án egyszerre került volna adásba a RaiNews24 olasz hírcsatornán, valamint a szíriai állami médiában, de Damaszkusz szerint az olasz fél többször változtatott a kitűzött időponton, és még mindig nem tűzte műsorára.

„Ez újabb nyugati próbálkozás arra, hogy elfedje a valódi szíriai helyzet” – jelentették ki ezzel kapcsolatban a szíriai elnöki hivatal részéről.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑