Cadmus fordítás Cadmus

Húszi vezető: Minden hadihajó kénytelen lesz elhagyni a Vörös-tengert

2024. 02. 10.

Az amerikai-brit koalíció péntek hajnalban két razziát indított a Hodeida városától északra fekvő Al-Jabbana régió és a Vörös-tenger déli part menti kormányzóság Ad-Durayhimi körzetében található Taif régió ellen. nyugati Jemen.

Az elmúlt 24 órában az amerikai-brit koalíció 9 rajtaütést hajtott végre Hodeidah kormányzósága ellen, 7 csapást az Al-Salif körzet Ras Issa területére, és 2 razziát a déli Shabaka régió ellen Al-kikötőből. Salif, Hodeidah városától északnyugatra.

A Hodeidah elleni új amerikai-brit agresszió az Ansarullah vezető, Abdel Malek Al-Houthi beszéde után történt, amelyben megerősítette, hogy a Jemen elleni amerikai-brit agresszió nincs hatással a jemeni fegyveres erők képességeinek korlátozására, és 86 Jemen elleni razziáról számolt be. ezen a héten.

Eközben Mohammad Ali al-Houthi, a jemeni Legfelsőbb Politikai Tanács tagja csütörtökön megismételte, hogy végül minden külföldi hadihajó kénytelen lesz elhagyni a térséget.

Egy nappal korábban a brit média felfedte, hogy a Királyi Haditengerészet kénytelen volt kivonni a Vörös-tengerből a HMS Diamond nevű hadihajót, amelyet három Jemenből kilőtt ballisztikus rakétatámadás érte.

A jelentések nem részletezik a felszólítás indokait, csak annyit közölnek, hogy a HMS Richmond “ideiglenesen” átvette a hatalmat a Vörös-tengeren. Azt mondták, hogy a HMS Diamondot újra felfegyverzik, mielőtt visszatérne a Vörös-tengeren.

A jemeni média által sugárzott képek azonban azt mutatták, hogy egy rakéta eltalálta a HMS Diamondot a Vörös-tengerben, anélkül, hogy pontosították volna, mikor történt a csapás.

“Ahogy a brit hadihajó elhagyta a régiót egy nagyjavításra, a többi hadihajó is [kénytelen] elhagyni a régiót” – figyelmeztetett al-Houthi.
„Minden [külföldi] hadihajónak el kell hagynia a Vörös-tengert, le kell állítania Jemen elleni támadásait, és véget kell vetnie Gáza blokádjának” – hangoztatta.

Jemen rakéta- és drónműveleteket hajt végre izraeli hajók és a megszállt Palesztina izraeli kikötőibe tartó hajók, valamint a Vörös-tengerre küldött brit és amerikai hadihajók ellen.

A csapások célja az volt, hogy nyomást gyakoroljanak az izraeli rezsimre, hogy fejezze be Washington és London által 2023. október 7-e óta támogatott háborúját Gáza ellen.

Eddig több mint 27 840 palesztin, főként nők, gyermekek és serdülők haltak meg a Gáza elleni izraeli népirtó háborúban.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑