Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2024. 03. 03.

Kiszivárgott felvételeken német tisztek vitatták meg a Krími-híd felrobbantását

2024. 03. 03.

Az RT főszerkesztője, Margarita Simonyan március 1-jén közzétette a magas rangú német tisztviselők közötti beszélgetés átiratát és felvételét, amely arról a tervről tárgyalt, hogy Ukrajnát közvetlenül segítsék megtámadni az oroszországi krími hidat német gyártmányú Taurus cirkálórakétákkal.

Simonyan először a VK oldalán tette közzé a február 19-én lezajlott telefonhívás átiratát, amelyben a résztvevők a német légierő főnökeként, Ingo Gerhartz tábornokként, a kirendeltség hadműveleti vezérkari főnök-helyetteseként, Frank dandártábornokként azonosították. Graefe és még két másik. Nem sokkal ezután a beszélgetésről egy 38 perces hangfelvételt is megosztott német nyelven a Telegram csatornáján.
A beszélgetés során a német tisztek megvitatták azon Taurus rakéták működési és célzási részleteit, amelyekről Németország vitába száll Ukrajnába küldéséről, és arról, hogyan lehet fenntartani a hihető tagadhatóságot, hogy Berlin elkerülhesse a közvetlen részvétel „vörös vonalának” átlépését.

Gerhartz különféle „trükköket” hozott fel, amelyeket a Luftwaffe be tud használni, többek között azt, hogy „sok emberre támaszkodott [Ukrajnában] civilben, akik amerikai akcentussal beszélnek”, de Graefe ragaszkodott hozzá, hogy „nincs olyan nyelv, amely a világ egyik félévé tenne bennünket. konfliktus.”

Más tisztek arról beszéltek, hogy az ukránokat mind a rakétákkal, mind a használatukra vonatkozó kiképzéssel, valamint a műholdcélzási információkkal látják el, esetleg Lengyelországon keresztül.

A tisztek felfigyeltek arra, hogy az ukránok elsősorban politikai okokból ragaszkodtak a krími hídhoz. Megállapították, hogy a híd elég erős ahhoz, hogy még 20 rakéta sem tudja megsemmisíteni. Az a mintegy 50 rakéta, amelyet Berlin biztosíthat Kijevnek, „nem fogja megváltoztatni a háború menetét” – ismerte el maga Gerhartz.

A Taurus egy svéd-német, alacsonyan megfigyelhető, levegőből indítható cirkálórakéta, amelyet Németországban gyárt a Taurus Systems.
A rakéta GPS-alapú inerciális navigációs rendszert használ, amelyet egy domborzati kontúr-illesztő rendszer támogat. Ugyanaz a termográfiai kamera, amelyet a domborzati navigációhoz használnak, képillesztés segítségével segíti a rakétát a célponton a végső megközelítés során.
A rakéta dupla, 500 kilogrammos robbanófeje előtöltést és kezdeti áthatolótöltetet tartalmaz, amelyeket arra terveztek, hogy legyőzzék a megkeményedett földalatti célpontokat.

Berlin még nem erősítette meg a német tisztek között kiszivárgott megbeszélések hitelességét, de az előzetes vizsgálat azt jelzi, hogy a felvétel valódi.

A kiszivárgott hangfájl széles körben elterjedt a német hadseregben, és jelenleg „hitelesnek minősítik” – jelentette a német Welt című újság március 1-jén, hivatkozva „több katonára”, akik tanulmányozták a felvételt.

A Spiegel arról is beszámolt, hogy az első elemzés után „a felvétel hitelesnek minősül”, megjegyezve, hogy a német kémelhárítás azonnal vizsgálatot indított az ügyben, és „az első értékelés szerint az MI által támogatott hamisítás nagyrészt kizárt”.

Eközben a német védelmi minisztérium megtagadta, hogy foglalkozzon a kommunikáció tartalmával, de egy rövid közleményben elismerte, hogy a hadsereg „ellenőrzi, hogy a légierőn belüli kommunikációt lehallgatták-e”.

Maria Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a német cselekményre reagálva azt mondta, hogy a berlini tisztviselőknek „azonnal” magyarázatot kell adniuk.

Eközben Szergej Lavrov külügyminiszter azt mondta, hogy a NATO „tojás az arcán” a kiszivárogtatás miatt. A miniszter azt is megjegyezte, hogy a német tisztek tökéletesen tudták, hogy közvetlen érintettségről tárgyalnak, amit az álcázási vagy eltitkolási kísérletek is bizonyítanak.
Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök azt mondta, hogy a németek ismét az orosz nép „ősellenségeivé” váltak.

“Csak nézd meg, milyen alaposan és milyen részletességgel tárgyalnak a Krautok az Oroszország területére irányuló nagy hatótávolságú rakétacsapásokról, és kiválasztják a célpontokat és a legmegfelelőbb módokat annak érdekében, hogy károsíthassuk szülőföldünket és népünket” az X közösségi platformon, hozzátéve: „Halál a fasisztákra!”

Ukrajna már kapott a Taurushoz, az Egyesült Királyságból a Storm Shadowhoz és a francia SCALP-hoz hasonló légi indítású cirkálórakétákat. Mindazonáltal mindkét rakéta hatótávolságát oly módon korlátozták, hogy a kijevi erők ne használhassák őket a krími dandár megtámadására.

A kijevi rezsimnek már kétszer sikerült megrongálnia a Krímet a Krasznodari területtel összekötő dandárt, az első egy csapdába esett teherautóval, a második pedig egy távirányítású öngyilkos hajóval. Mindkét esetben gyorsan sikerült rendbe tenni a brigádot.

Németország, amely az orosz katonai különleges hadművelet megkezdése előtt tétovázott, hogy támogatást nyújtson Ukrajnának, mára a kijevi erők egyik fő katonai támogatójává vált, és olyan kockázatos lépéseket tesz, hogy még az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország sem hajlandó. elvenni. Vagy talán Berlint erre kényszerítik.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑