Iránról és Jemenről is tárgyalt a brit és amerikai külügyminiszter

Iránról, Jemenről és a közepes hatótávolságú rakétaerőkről szóló amerikai-orosz szerződésről (INF) tárgyalt az amerikai fővárosban Mike Pompeo amerikai és Jeremy Hunt brit külügyminiszter helyi idő szerint csütörtökön.

A State Department (külügyminisztérium) által kiadott rövid közlemény szerint a két politikus általában a „globális prioritásokat” vitatta meg.

Ezen belül az általuk „rosszindulatúnak” minősített iráni magatartásról, a jemeni polgárháborús helyzet politikai megoldásának érdekében teendő további lépésekről és az INF-szerződésről cseréltek eszmét. Az 1987-ben Washington és Moszkva által aláírt szerződéssel kapcsolatban arról tárgyaltak, hogy milyen lépésekkel bátoríthatnák Moszkvát a szerződés teljes körű és ellenőrizhető betartására.

Pompeo és Hunt kiemelte az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti különleges kapcsolatok és az együttműködés fontosságát, amelyről arra a következtetésre jutottak, hogy tovább erősödik majd az Egyesült Királyság Európai Unióból történő kilépése utáni években.

Magyar Idők – MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑