Cadmus fordítás Cadmus

Lavrov: egyetlen ország sincs biztonságban az USA és szövetségesei ellenséges támadásaitól

2023. 03. 24.

Jelenleg egyetlen ország sincs biztonságban az Egyesült Államok és szövetségesei “ellenséges támadásaitól” – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Razvedcsik magazinban pénteken megjelent cikkében.

“Általában véve ma senki sincs biztonságban az amerikaiak és NATO-szövetségeseik ellenséges `razziaitól’” – vélekedett, mondván, hogy

“OROSZORSZÁGON KÍVÜL JELENLEG SZÁMOS ORSZÁGOT FENYEGETNEK ÉS ZSAROLNAK”.

Oroszország vezető diplomatája szerint “az Ukrajnában és Ukrajna körül kialakult helyzet nem más, mint egy nagyszabású összeütközés megnyilvánulása, amely magában foglalja a nyugati országok egy kis csoportjának világuralomra törekvő próbálkozásait és a többpólusú architektúra eredendő kialakulásának megfordítását”.

“Stratégiai feladatot tűztek ki Kína átfogó elrettentésére, az úgynevezett indo-csendes-óceáni stratégiák részeként is” – mondta Lavrov. Kifogásolta, hogy a Nyugat aljas módon beavatkozik szuverén nemzetek, köztük a testvéri Belarusz belügyeibe, és elítélte a Kuba elleni, évek óta tartó gazdasági blokádot.

“Az amerikaiak és támogatóik a legrosszabb gyarmati hagyományokat követve próbálják a világot `demokráciákra’ és `autoriter rezsimekre’ osztani” – jegyezte meg az orosz külügyminiszter.

Szemére vetette Josep Borrell uniós diplomáciai vezetőnek azt a rasszista kijelentését is, miszerint Európa egy kert, a világ többi része pedig egy dzsungel.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑