Cadmus fordítás Cadmus

Nem csitul a tiltakozás Libanonban

2019. 10. 20.

A kormányellenes tüntetések negyedik napján minden korábbinál többen vonultak az utcákra Libanonban vasárnap. Már napközben több ezren gyülekeztek a Bejrút központjában lévő téren. Az ellen tiltakoznak, hogy a kormány új adókat akar bevezetni a gazdasági válság miatt.

– Az emberek nem engedhetnék meg maguknak. Nincsenek jó iskolák, nincs se áram-, se vízellátás. Az emberek alapvető szükségleteit nem elégítik ki – panaszolta egy tüntető.

Már szombaton is tömegek tiltakoztak a libanoni fővárosban. Az emberek zászlókat lengetve a rezsim távozását követelték. A társadalom minden rétege képviselteti magát a tiltakozó megmozdulásokon.

– Érezhető itt az energia. Amikor látom, hogy minden vallás képviselői együtt vonulnak az utcára, az maga az energia. Szunniták, síiták, keresztények és drúzok fognak most össze – magyarázta egy aktivista.

A tüntetők lemondásra szólítják föl a kormányt, mert az nem képes megfelelően kezelni a gazdasági válságot Libanonban. A miniszterelnök várhatóan hétfőn mond beszédet, ezt a határidőt szabta ugyanis minisztereinek a megoldás megtalálására.

A jelentések szerint tucatnyi ember sérült meg a nyugtalanság kezdete óta.

Euronews

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑