Nepálban sok halottja van az idei monszun pusztításának

Legkevesebb 65 ember meghalt, harminc másik eltűnt a monszun idei pusztításában Nepálban – közölték helyi tisztviselők hétfőn.

A viharos erővel érkezett monszunesők az ország 77 körzetéből harmincat érintettek. Mintegy tízezer embert kellett kimenekíteni a heves esőzések következtében fellépő árvizek miatt.

Az elmúlt három napban több mint 140 embert mentettek ki az elárasztott területekről az ország több pontján. Az észak-nyugati Dolpa körzetben vasárnap kilenc ember meghalt egy földcsuszamlásban. Egy gyereket megmentettek, de feltehető, hogy a sáros iszap alatt újabb holttestek kerülnek elő a mentés során.

A nemzeti katasztrófavédelmi szolgálat vasárnap azt közölte, hogy a földcsuszamlások miatt korábban lezárt több autóutat megtisztítottak a sártól, de az ország számos részén még mindig vannak a közúti forgalomtól elzárt területek.

Nepálban a júliustól szeptemberig tartó monszunidőszak heves esőzésekkel jár, rendszeresen okoz árvizeket és földcsuszamlásokat. A természeti csapásokban évente több százan vesztik életüket.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑