Cadmus fordítás Cadmus

Nikol Pasinján: összességében betartják a tűzszünetet

2023. 09. 21.

Összességében betartják a tűzszünetet Hegyi-Karabahban – közölte csütörtökön Nikol Pasinján örmény miniszterelnök Jerevánban.

“A hegyi-karabahi védelmi hadsereg alakulatai még mindig azokon a helyeken állomásoznak, ahol éppen a tűzszünet aláírásakor tartózkodtak. Ugyanez vonatkozik az azeri fegyveres erőkre” – mondta Pasinján az örmény lakossághoz intézett, helyi hírportálokon közzétett videóüzenetében.

“Sajnos, ma történt egy incidens Sztyepanakert közelében, de általánosságban véve a fegyvernyugvást betartják” – tette hozzá.
Pasinján egyben tagadta azokat az értesüléseket, hogy tömeges polgári áldozatai lettek volna a kedden kezdődött azeri katonai műveletnek.

Közölte azt is, hogy Örményország kész befogadni a hegyi-karabahi menekülteket. “Tegnap tájékoztattak arról, hogy folynak a munkálatok, hogy 40 ezer családot befogadhassunk Örményországban Hegyi-Karabahból” – ismertette. Hangsúlyozta, hogy jelenleg a helyi lakosság nincs közvetlen veszélyben.

Jereváni adatok szerint mintegy 120 ezren élnek az Azerbajdzsánba ékelődött, de örmény többségű Hegyi-Karabah területén.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑