2018. 09. 19.

Orbán Viktor: Magyarország és Oroszország érdekei közösek az üldözött keresztények ügyében

A világban üldözött keresztények ügyében közösek az érdekeink – hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Moszkvában, a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott nemzetközi sajtótájékoztatón. A kormányfő szerint “magyar nemzeti érdek, hogy Európa két fele között jó legyen az együttműködés, mert abból csak profitálhatunk”.

Orbán Viktor kedden Moszkvába látogatott, ahol kétoldalú tárgyalást folytatott Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A két politikus találkozóját követő sajtótájékoztatón a magyar miniszterelnök megköszönte az orosz államfőnek a két ország közötti kulturális együttműködést. Bejelentette: számos területen előrelépés várható, így közvetlen légi összeköttetés létesülhet Budapest és az oroszországi Kazany városa között, előrelépés várható a diplomaták elismerésének terén, 2020-ra pedig megszületett a gázszállítási szerződés.

Mint mondta, “magyar nemzeti érdek, hogy Európa két fele között jó legyen az együttműködés, mert abból csak profitálhatunk”. Orbán Viktor szerint Magyarországnak és Oroszországnak

a világban üldözött keresztények ügyében közösek az érdekei.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kifejtette: a migrációs válság okait helyben kell kezelni. Az orosz államfő meglátása szerint egyre kevesebb menekült érkezik a Közel-Keletről, ugyanakkor egyre többen indulnak útnak Fekete-Afrikából. Ez politikai kérdés, ha ösztönzik a migrációt, akkor nem fog csökkenni. Mindezt az európai kollégáknak kell megoldani – tette hozzá.

S4C.News, Fotó: MTI, Koszticsák Szilárd

, , , , , , ,
Back to Top ↑