Cadmus fordítás Cadmus

Pompeo szerint a Golán vitathatatlanul Izrael része

2020. 11. 20.

 

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtökön izraeli látogatása során kijelentette, hogy a megszállt Golán fennsík vitathatatlanul Izrael része. Ezzel a kijelentéssel azonban szembe megy a nemzetközi közösségálláspontjával, mely a területet Szíria részének ismeri el.
Az az elmélet, mely szerint a Golán Izrael része vitathatatlan tény – jelentette ki Pompeo szerdai látogatásán  a megszállt Golán-fennsíkon.
Az amerikai külügyminiszter szerint ha a Golán-fennsík visszatérne Szíriához az veszélybe sodorná Izrael állam lakosait és a Nyugatot. Annak ellenére, hogy szíriaiak is élnek a megszállás alatt lévő területen.
Pompeo szerint azonban veszély jelentene Izraelre és a Nyugatra ha a Golán visszatérne Szíriához és Assad elnök fennhatósága alá kerülne.
Érdekes módon arról nem számolt be, hogy a Nyugatra mekkora veszélyt jelent az Egyesült Államok által létrehozott Iszlám Állam nevű terror szervezet és a többi iszlamista milícia, melyeket az amerikai hadsereg támogat Szíriában és Irakban.
Pompeo szerdán érkezett Izrael államba ahol ellátogatott a megszállt Golán fennsíkra és egy illegális zsidó telepre, melyet egy lerombolt palesztin falu helyére építettek, miután annak lakosait elüldözték onnan.
Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑