Rendőrségi épületnél robbantottak Szomáliában

Gépjárműbe rejtett pokolgépet robbantottak egy rendőrségi épület közelében Szomália fővárosában, Mogadishuban, legalább három rendőr meghalt.

A merénylet elkövetését az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet vállalta. A szélsőségesek szóvivője a Reuters brit hírügynökséggel viszont azt közölte, hogy 10 rendőrt öltek meg.

A hatóságok közlése szerint egy második robbanószerkezetet is működésbe hoztak, de a robbanásnak nem voltak áldozatai.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő al-Shabaab gyakran hajt végre terrortámadásokat Szomáliában, s célja, hogy megdöntse a nyugati hatalmak által támogatott kormányt.

A Szomáliában jelen lévő Afrikai Unió békefenntartó misszióját (AMISOM) különböző afrikai országok állampolgárai alkotják. Az Egyesült Államok 2014-ben elismerte, hogy katonai tanácsadóik több éve tevékenykednek titokban Szomáliában.

Az amerikai hadsereg múlt szombaton légicsapásokat mért az iszlamista csoport egyik kiképzőtáborára, s az amerikai védelmi minisztérium közlése szerint több mint 150 terroristával végeztek. Az al-Shabaab megerősítette, hogy támadás érte a szervezetet, de cáfolta, hogy ilyen nagy veszteséget szenvedett volna.

Orientalista.hu

Sharing is caring!

, ,
Back to Top ↑