Cadmus fordítás Cadmus
Hírszerzés

2023. 02. 13.

SZVR: az USA iszlamista fegyvereseket képez ki oroszországi merényletekre

2023. 02. 13.

Az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) szerint az amerikai hadsereg iszlamista fegyvereseket képez ki oroszországi és a volt Szovjetunió területén lévő célpontok megtámadására.

A szolgálat hétfői közleménye szerint az Iszlám Államhoz és az al-Kaidához kötődő csoportokból hatvan ilyen harcost toboroztak és képeznek ki egy szíriai amerikai támaszponton.

“Az lesz a feladatuk hogy, terrortámadásokat készítsenek elő és hajtsanak végre diplomaták, köztisztviselők, rendfenntartók és a fegyveres erők személyzete ellen” – állította az SZVR.

“KÜLÖNÖS FIGYELMET FORDÍTANAK A JÓL VÉDETT LÉTESÍTMÉNYEK, KÖZTÜK KÜLFÖLDI DIPLOMÁCIAI KÉPVISELETEK ELLENI TÁMADÁSOK MEGTERVEZÉSÉRE” – KÖZÖLTE AZ ÜGYNÖKSÉG. HOZZÁTETTÉK, HOGY WASHINGTON CÉLJA, HOGY “A KÖZELJÖVŐBEN KISEBB CSOPORTOK RÉSZEKÉNT OROSZORSZÁG ÉS A FÁK-ÁLLAMOK TERÜLETÉRE TELEPÍTSE A HARCOSOKAT”. EZUTÁN “DIPLOMATÁKAT, KÖZTISZTVISELŐKET, RENDVÉDELMI TISZTVISELŐKET ÉS KATONAI SZEMÉLYZETET” FOGNAK CÉLBA VENNI – ÁLLÍTOTTA AZ SZVR.

“Látjuk, hogy az amerikai biztonsági szervek elvesztették összes erkölcsi elvüket… Megszállottjai az “Oroszország kivéreztetésének” őrült terven, a washingtoni stratégák azt feltételezik, hogy elfogadható, ha közvetlenül terroristákat használnak fel piszkos céljaikra” – közölte az ügynökség.

Azt állította, hogy “az ilyen akciók Washington a legnagyobb nemzetközi terrorista csoportokkal állítják egy szintre”.

Az SZVR-t, amely egykor a hatalmas szovjet Állambiztonsági Bizottság (KGB) része volt, Szergej Nariskin vezeti, aki tavaly a török fővárosban, Ankarában találkozott William Burnsszel, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójával is.

MTI, Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑