Cadmus fordítás Cadmus

Súlyos esőzések miatt tizenketten meghaltak Szaúd-Arábiában

2019. 02. 01.

Tizenkét ember vesztette életét vasárnap óta a súlyos esőzések miatt Szaúd-Arábia északi és nyugati részén, több mint 270 embert mentettek ki a víz alá került településeken – a szaúd-arábiai hatóságok csütörtökön.

A hatóságok szerint az északnyugati Tabúk városában a vasárnap kezdődött esőzések miatt tízen haltak meg. Két halálos áldozatról érkezett jelentés továbbá a nyugat-szaúd-arábiai Medinából és a királyság északi, Jordániával határos részéből is.

Az esőzések miatt elsősorban a völgyekben fekvő települések kerültek víz alá. Néhol az egy métert is meghaladta az iszapos áradat. A Twitterre felkerült felvételen elárasztott utcák és elsodort autók láthatók.

Medina kormányzója, Fejszál bin Szalmán herceg is a helyszínre sietett, a szaúd-arábiai Arabnews című internetes hírportál szerint pedig több bizottságot állítottak fel a sérültek és a károsultak megsegítésére.

A sivatagi királyságban ritkán fordulnak elő heves esőzések, és áradásokról is ritkán érkeznek hírek, de az utóbbi időben a Perzsa-öböl térségében rendkívül változékony volt az időjárás, ami több tucat halálos áldozatot követelt.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑