Cadmus fordítás Cadmus

Megtört a jég, Szerbia is átengedi a katonai felszereléseket

2022. 05. 01.

Nem hivatalos információk szerint Szerbián keresztül is áthaladhatott nem harci jellegű katonai felszerelés Ukrajna irányába. Belgrád eddig kerülte, hogy olyat engedélyezzen, ami kiválthatja az oroszok nemtetszését – közölte a Napi.hu.

Nagy-Britanniából és Franciaországból érkező, nem harci jellegű katonai felszerelést szállító vagonok haladtak át április utolsó hétvégéjén Szerbia területén – vette át a horvát sajtó hírét a vajdasági Szabad Magyar Szó. A Balkanska bezbednosna mreža portál szerint ez Ukrajna hallgatólagos támogatását jelenti.

A NATO-tagországokból származó katonai felszerelések Szerbián keresztül történő szállítását ugyanis a Belügyminisztériumnak kellett jóváhagynia a Külügyminisztérium és a Védelmi Minisztérium láttamozásával. A horvát sajtó szerint a vonatszerelvény Magyarországról indult Horvátországba.

Ezt követően Eszéken Tovarniknál hagyta el az országot, ami azt jelenti, hogy a szállítmány áthaladt Szerbián is.

A horvátországi helyi lakók által készített felvételek tanúsága szerint a vonaton nem harci jellegű Land Rover és Puch járműveket, továbbá felismerhetetlen, ponyvával letakart egyéb technikát lehetett látni.

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑