Cadmus fordítás Cadmus

TikTokon keresztül próbál toborozni fiatal merénylőket az Iszlám Állam

2021. 11. 23.

Számos kritika érkezett már a TikTok közösségi felülettel szemben, hogy nem szűrik megfelelően a szélsőséges tartalmakat – közölte a Liner.hu.

Most a brit The Sun bulvárlap folytatott le egy oknyomozást, amelynek során több tucat felhasználói fiókot találtak a közösségi felületen, amely az Iszlám Állam propagandáját és a nem muszlim vallásúak elleni erőszak elkövetését terjesztette.

Az egyik videót éppen ezen a héten osztották meg, amelyben arra bíztatnak szimpatizánsokat, hogy hajtsanak végre egy tömeges halálozással járó terrortámadást Nyugaton a karácsonyi ünnepek idején, amely megvetendő ünnep a szemükben:

„Nem hisznek Allahban és gúnyolódnak a szenteken. Ők az ördög szolgái. Készüljetek fel Allah katonái, hogy ezeknek a kufároknak a vérét ontsátok”- hangzik el a videóban.

A videóban arra kérték az iszlám szimpatizánsokat, hogy legyenek öngyilkos merénylők, menjenek el egy karácsonyi vásárra és robbantsák fel magukat, hogy aztán pánikot és terrort tudjanak kelteni. A The Sun megjegyzi: a videót feltöltő fiók már 18 hónapja aktív és már több ezren nézték meg videóikat.

Az eredeti teljes írást itt olvashatják el.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑