Trump Hameneinek: Nagyon óvatosan kell bánnia a szavaival!

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön Twitter-bejegyzésében azt üzente Ali Hameneinek, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjének, hogy csínján bánjon a szavaival.

Az elnök úgynevezett legfőbb vezetőnek nevezte Hameneit, aki – mint fogalmazott – a utóbbi időkben nem is volt olyan legfőbb. Szemére hányta, hogy szerinte csúnya dolgokat mondott az Egyesült Államokról és Európáról.

Twitter-bejegyzésében Donald Trump azt is írta, hogy az iráni gazdaság szerinte összeomlóban van, és az irániak szenvednek.

Nagyon óvatosan kell bánnia a szavaival! – írta Trump.

Ali Hamenei pénteken Teheránban a szokásos heti nagyimán bírálta a többi között az Egyesült Államokat és a nyugat-európai országokat is. Azt mondta, hogy Trump hazudik, amikor azt állítja, hogy támogatja az iráni népet a teheráni kormány hatalmának megdöntésére tett kísérleteiben. Az amerikai elnök szerinte nem akar mást, mint mérgezett tőrrel hátba szúrni az iráni népet.

A nyugat-európai államokról azt mondta, hogy nem tudják térdre kényszeríteni Iránt. Külön kitért az Egyesült Királyságra, Franciaországra és Németországra is, amelyek kedden bejelentették, hogy a teheráni vezetés kihágásai miatt elindítják az iráni atomprogramról kötött nemzetközi megállapodás vitarendezési eljárását. Az atomalku vitarendezési mechanizmusa szerint a vita tárgyát a megállapodásban részes országok és az EU képviselőiből álló Közös Bizottság elé terjesztik, és ha ez a testület nem tud dűlőre jutni az ügyben, a kérdés végső döntésre az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) elé kerül.

Amerikai sajtójelentések arról is beszámoltak, hogy az ajatollah hangsúlyozta: meglehet, hogy Irán harca a határokon kívülre is kiterjed.
Nem sokkal a mikroblog-bejegyzés közzététele után az elnök perzsa nyelven is megjelentette bejegyzését.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑