Cadmus fordítás Cadmus

Újabb ismert ellenzékit tartóztattak le Tunéziában

2023. 02. 24.

Újabb ismert ellenzékit tartóztattak le péntekre virradóra a tunéziai hatóságok, a hírt Dzsauhar ben Mbarek családja közölte a sajtóval.

Az 55 éves férfi húga, Dalíla Mszaddek hozzátette, egyelőre nem tudják, mivel vádolják a testvérét.
Nem sokkal a letartóztatás előtt a hatóságok néhány órára őrizetbe vették ben Mbarek édesapját, az ellenzéki körökben szintén jól ismert Izzedin Hezgit is.

Az Állampolgárok a puccs ellen nevű mozgalom élén álló, alkotmányjogász végzettségű Dzsauhar ben Mbarek egyben a legfontosabb ellenzéki koalíció, a Nemzeti Megmentési Front (FSN) egyik vezetője is.

Az FSN 2021-ben alakult, azt követően, hogy Kaisz Szaíd elnök feloszlatta a parlamentet és leváltotta a miniszterelnököt.
Idén februárban mintegy 20 ismert politikust, médiaszemélyiséget és üzletembert tartóztattak le, emberi jogi szervezetek szerint egyértelműen politikai okokból.

Az államfő mindazonáltal védelmébe vette a hatóságok akcióit, hangsúlyozva, hogy a letartóztatottak “terroristák”, akik “veszélyeztették az állambiztonságot”.

Politikai ellenfelei szerint Szaíd gyakorlatilag puccsot hajtott végre az észak-afrikai országban, visszafordítva számos demokratikus intézkedést, amelyet a 2011-es fordulat után hoztak.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑