Cadmus fordítás Cadmus
Törökország

2024. 01. 02.

Cionista kémeket tartóztattak le a törökök

2024. 01. 02.

 Törökországban őrizetbe vettek Izrael számára végzett kémkedéssel gyanúsított 33 személyt – jelentette az Anadolu hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

További 13 gyanúsítottat még keresnek. Az őrizetbe vételeket Isztambulban, illetve hét másik török tartományban foganatosították.

Az Anadolu tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat Törökországban élő palesztinok és izraeli kormányellenes aktivisták elleni kémkedésre toborozták.

Ali Yerlikaya török belügyminiszter az X közösségi portálon tett bejegyzésében azzal vádolta az izraeli hírszerzést, hogy műveleteket tervezett Törökországban élő külföldiek ellen. Mint írta, a gyanúsítottakat ezzel összefüggésben fogták el.
A tárcavezető szerint az izraeli hírszerzés Törökországban élő külföldieket próbált azonosítani, üldözni, illetve elhurcolni. Izrael egyelőre nem reagált a vádakra.

Recep Tayyip Erdogan török államfő december elején óva intette Izraelt attól, hogy a radikális Hamász Törökországban lévő tagjait levadássza.

A török kormány kapcsolatokat ápol a Hamásszal, amelynek egyes vezető tisztségviselőiről úgy tudni, hogy Törökországban tartózkodnak.

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑