Cadmus fordítás Cadmus

Újra távolságtartás nélkül imádkozhattak a hívők a mekkai nagymecsetben

2021. 10. 17.

 

A koronavírus-járvány kezdete óta első ízben imádkozhattak távolságtartás nélkül a muszlim hívők vasárnap a mekkai nagymecsetben, azzal a feltétellel, hogy maszkot kell hordaniuk, és a védőoltás mindkét adagját meg kellett kapniuk – jelentették be a szaúdi hatóságok.

A mekkai nagymecset az iszlám legszentebb helye; a járvány kitörése előtt milliók látogatták, aztán a kór terjedése miatt a szaúdi hatóságok szigorú korlátozásokat vezettek be, melyeket az elmúlt hónapokban a beoltott zarándokok számára fokozatosan enyhítettek.

“A nagymecset immár befogadóképességének egészével használható, de az ott dolgozóknak és a látogatóknak is folyamatosan maszkot kell viselniük” – jelentette be az SPA szaúdi állami hírügynökség jelentése szerint a szaúdi belügyminiszter.

A közleményből az is kiderül, hogy létszámkorlátozás nélkül működhetnek ismét az ország közlekedési eszközei, éttermei és a mozik is, és a szabadban már nem kötelező a maszkviselés. Szaúd-Arábiában a hivatalos adatok szerint 548 ezer ember kapta el a koronavírust, és 8760-an haltak bele a Covid-19-be.

168.hu, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑