Cadmus fordítás Cadmus

Zaharova bírálja Németországot „Izrael” támogatásáért az ICJ népirtás ügyében

2024. 01. 21.

Marija Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerint az izraeli megszállás feltétlen támogatása előfeltétele annak, hogy részt vehessen a washingtoni “szabályokon alapuló nemzetközi rend” klubjában.

Marija Zakharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt kommentálta, hogy Németország támogatja „Izraelt” Dél-Afrika ügyében az ICJ-ben , Moszkva nem lepődik meg, amikor látja, hogy Berlin „Izraelt” védi egy népirtás ügyében.
Zakharova rácáfolt Berlinre, mondván, hogy az emberek tömeges kiirtásának szakértője lett, kiemelve a berlini náci múlt és a cionista jelen közötti összhangot.

Zakharova arra is rámutatott, hogy Németország számára természetes ez az álláspont, hiszen az izraeli megszállás feltétlen támogatása előfeltétele annak, hogy részt vegyen a washingtoni “szabályokon alapuló nemzetközi rend” klubjában.

Mi a teendő azokkal az emberiesség elleni bűnökkel, amelyeket Németország más népek és nemzetiségek ellen követett el a második világháború idején? Kérdezte.

„A történelem számos példát ismer arra, amikor a súlyos bűncselekményeket elkövető bűnözők a helyreigazítás útjára léptek, illegális tapasztalataik tudását felhasználva segítettek megelőzni a hasonló atrocitásokat” – jegyezte meg Zakharova, hozzátéve: „Ez azonban mindig csak aktív bűnbánat és feltétel nélküli megbánás mellett volt lehetséges. a saját bűnösségének felismerése anélkül, hogy a saját bűneit igazolni próbálná, még kevésbé megismételni.”

Oroszország szerint „Izrael” az Egyesült Államok fedezete alatt etnikai tisztogatásra törekszik

A hónap elején az orosz ENSZ-képviselő, Vaszilij Nebenzia megtámadta az ENSZ Biztonsági Tanácsának nyugati tagjait, azzal vádolva őket, hogy „a Tanács idejét vesztegetik a Közel-Keleten, különösen Gázában zajló üléseken”.

Nebenzia nyílt vitában kijelentette, hogy “Izrael” a “gázai palesztin nép etnikai megtisztítására törekszik, tetőtől talpig amerikai fedezettel”.
Az izraeli megszállást brutális bombázási kampányai és az azt követő gázai invázió kezdete óta népirtással és etnikai tisztogatással vádolják, és számos nemzetközi szereplő elítéli tetteit.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 25 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 60 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu – Karoly Kuti

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑