Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 08. 03.

Damaszkusz teljesen visszaszerezte az ellenőrzést a szíriai-jordániai határ felett

2018. 08. 03.

Damaszkusz az Orosz Légierő támogatásával Szíriában helyreállította az ellenőrzést Al-Szuwejda, Daraa és Kunejtra tartományok felett, közölte Szergej Rudszkoj vezérezredes, az Orosz Fegyveres Erők Vezérkarának hadműveleti főcsoportfőnöke egy sajtótájékoztatón.

A szíriai “mérsékelt ellenzéki” csoportok többsége csatlakozott Damaszkuszhoz a Daesh/ISIS és a Dzsabhat Al-Nuszra (Al-Kaida) terrorszervezetek elleni harcban, mondta Rudszkoj vezérezredes.

Vahhabita terroristák még mindig rejtőzködnek a Rukhban menekülttáborban, az Al-Tanf határállomás közelében, tette hozzá, ahol még 60 ezer ember van bizonytalan körülmények között.

“A hadművelet során a Szíriai Fegyveres Erők, az Orosz Légierő támogatásával teljesen megsemmisítették az ISIS és Dzsabhat Al-Nuszra terrorista csoportokat és helyreállították az ellenőrzést Szuwejda, Daraa és Kunejtra tartományok földje felett.” – mondta a tábornok.

Rudszkoj szerint a szíriai csapatok szerdán lerombolták a Daesh terrorszervezet utolsó erősségét Délnyugat-Kunjetrában.

A délnyugat-szíriai hadművelet eredményeként 3332 négyzetkilométernyi szíriai föld szabadult fel, amelynek során Damaszkusz 146 település felett szerezte vissza az ellenőrzést. Rudszkoj elmondta, hogy Délnyugat-Szírában csak a Daesh és az Dzsabhat Al-Nuszrea terrorszervezetek ellen folytak hadműveletek.

Az Al-Tanf határállomás szomszédságában lévő térségekben, amelyeket az USA fegyveres erői szálltak meg, növekedett a Daesh/ISIS militánsainak száma, akik terrorcselekményeket követnek el Al-Szuwejda és Damaszkusz tartomány településein, valamint rajtaütésekkel próbálkoznak Palmyra és Deir Ezzor irányába.

Szergej Rudszkoj szerint Oroszország felszólítja az Egyesült Államokat, hogy amilyen gyorsan csak lehet, biztosítson humanitárius hozzáférést a Rukhban menekülttáborhoz az Al-Tanfban lévő bázis közelében.

Az Egyesült Államok egy 34 mérföld széles zónát tart megszállva az Al-Tanfban lévő bázisa körül, ahol “szíriai ellenzéki” militánsokat képez ki és fegyverez fel. A Rukhban menekülttábor 11 mérföldre délre fekszik Al-Tanftól, az USA által elfoglalt zónában a szíriai-jordániai határon.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg, Sputniknews

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑