Cadmus fordítás Cadmus
Diplomácia

2018. 02. 14.

Dubai világkormány csúcstalálkozójának központi témája a boldogság

2018. 02. 14.

Miután Prof. Ruut Venhooven létrehozta a boldogság világadatbázisát, arra jutott, hogy a boldogság szintje a legtöbb országban az utóbbi időben növekvő tendenciát mutat. 

A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő Dubai világkormány csúcstalálkozó kulcstémája a boldogság, ahol a boldogság világadatbázisának alapítója, professzor Ruut Veenhoven, arról tartott előadást, hogyan lehet a boldogságot különböző országok szintjén mérni – számolt be a Gulf News.

Veenhoven az adatbázis eredményeit tárgyalta, és azt az érdekes megállapítást tette, hogy, a boldogság szintje a legtöbb országban általában nőtt, annak ellenére, hogy egyidejűleg a jövedelemegyenlőtlenség is növekedett.

“Ez azt mutatja, hogy a jövedelem nem minden,”

– közölte  a Gulf News.

“Nyilvánvaló, hogy jövedelemre van szükségünk, ahhoz hogy boldogok legyünk, de ha tisztességes jövedelemmel rendelkezünk, akkor a többletjövedelem már nem tesz minket boldogabbá, ezért azt a családi és társadalmi kapcsolatokra, a mentális egészségügyi ellátásra, a közbiztonságra, valamint a poszt-materiálisnak nevezett értékek, mint például a környezet védelme tudjuk fordítani.”

Veenhoven hozzátette, hogy a boldogság szintje 40 évvel ezelőtt 7,8 volt, azonban mára már 8,4-re emelkedett.

A február 11-től február 13-ig tartó csúcstalálkozó meghívottai, ismert kormányzati képviselők, közjogi méltóságok és szellemi vezetők vitatják meg közösen az esemény kulcstémáját.

Orientalista.hu – Vivkamar (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑