Cadmus fordítás Cadmus
Lapszemle

2021. 10. 16.

Egyiptomi szerzetes mély tisztelettel tekint Orbánra

2021. 10. 16.

„Nyugat-Európa eladta a lelkét és a szuverenitását Brüsszelnek” – mondja Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes, híres lelkiségi író, aki kiáll a magyar kormány migráns- és családpolitikája mellett.

„Nem pusztán pozitív véleményem van az Orbán-kormány család- és migráns-politikájáról, hanem mély tisztelettel tekintek Orbán Viktor személyére, mint azon kevés, kiváló mai államférfi egyikére, aki képes ellenállni a trendeknek” – nyilatkozta Henri Boulad, közismert, Egyiptomban élő jezsuita szerzetes, akit a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs kapcsán kereste meg a Mandiner.hu.

Boulad hozzátette: „Orbán migránspolitikája teljesen koherens azzal a kötelességével, hogy megvédje a magyar identitást, amit a Brüsszel és az EU által bátorított tömeges bevándorlás veszélyeztet”.

Henri Boulad 2017 tavaszán magyar állampolgár lett, a jezsuiták budapesti Párbeszéd Házában a miniszterelnök, Orbán Viktor adta át számára az ezt igazoló dokumentumot, a Globalizáció és kereszténység konferencia kezdetén. Boulad atya, akinek a legtöbb művét már lefordították magyarra, azzal indokolta döntését, hogy Magyarország másfajta globalizációt készíthet elő, mint ami jelenleg tapasztalható – írta akkor a Magyar Kurír.

A melkita rítusú bizánci katolikus Henri Boulad édesapja révén szír, édesanyja révén olasz származású, apai nagyapja a keresztényüldözés áldozataként menekült Damaszkuszból az egyiptomi Alexandriába. A libanoni állampolgársággal is rendelkező szerzetes anyanyelve a francia.

Boulad atya Mandinernek nyilatkozva úgy folytatja: „A család védelme az inkoherens liberális trendekkel szemben – LMBTQ-, gender- és más ügyek – alapvető fontosságú, mivel minden egészséges társadalom egyetlen ép és biztonságos alapja a család.”

A teljes írást itt olvashatják el.

Mandiner.hu

 

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑