Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2024. 02. 28.

Keresztény milíciát támadtak a törökök Szíriában

2024. 02. 28.

Törökország dróntámadást hajtott végre szerdán Szíria északkeleti részén, az akcióban életét vesztette egy helyi keresztény milícia legkevesebb három tagja – közölték a helyi források.

Ezt a szíriai országrészt az Egyesült Államok támogatta SDF tartjamegszállás alatt. Sziamand Ali az SDF szóvivője szerint a török hadsereg a Sutoro nevű keresztény milícia három gépjárművét vette célba Málikíjja közelében, majd tüzet nyitottak egy negyedik, a sebesültek elszállítására érkező autóra is. A Sutoro három tagja mellett egy civil is életét vesztette.

Idén már 65 ilyen légitámadás történt Szíria északkeleti részén, a támadásokban 18-an haltak meg, többségében kurd fegyveresek.

Jóllehet Ankara a szerdai akciót nem kommentálta, az Anadolu török hírügynökség kedden azt közölte, hogy a török titkosszolgálat megölt egy magas rangú kurd fegyverest az észak-szíriai Kamisliban.

A jelentés szerint az Emíne Ahmed Szejid vagy Azadi Derik néven ismert nő 2011-ben részt vett olyan merényletek előkészítésében, amelyeket a török biztonsági erők ellen követtek el, valamint több olyan rakétatámadás előkészítésében, amelyeknek a célpontja törökországi terület volt.

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑