Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 11. 26.

Felfegyverzett török drónt lőttek le a szír katonák

2020. 11. 26.

A Szíriai Arab Hadsereg lelőtt egy török felfegyverzett drónt, amely megtámadta a szíriai kormánycsapatok állásait Al-Rakka tartomány északi részén.

Egy szíriai harctéri forrás szerint, a közeli Hama tartományból, a Szíriai Arab Hadsereg kedden reggel közvetlenül megfigyelés alatt tartotta az ellenséges pilóta nélküli légi járművet, miután az megpróbált csapást mérni a szíriai állásokra.

A Szíriai Arab Hadsereg a szövetséges orosz erőkkel az oldalán ezután lelőtte a felfegyverzett török drónt, amikor az a “Szíriai Demokratikus Erőknek” (SDF) nevezett kurd milíciák Ajn Issza városnál lévő állásai felé vette az irányt.

A török harci drón megsemmisítése azután történt, amikor heves tűzpárbaj tört ki a megszálló Török Hadsereg és a szíriai kurd SDF fegyveresei között Ajn Issza város körzetében.

Egy helyi forrás szerint a “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) kurd milicistái a Török Hadsereg és a törökökkel szövetséges vahhabita militánsok számos támadását próbálták meg elhárítani az elmúlt 72 órában, miközben a megszállók továbbra is a kurd állásokat veszik célba Al-Rakka tartomány területén.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑