Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2020. 06. 11.

Görögország és Egyiptom közösen akadályozná meg a török terjeszkedést a Földközi-tengeren

2020. 06. 11.

Az olasz Nova News Agency számára adott nyilatkozatában Nikos Dendias görög külügyminiszter elmondta, hogy június 18-án Egyiptomba látogat ahol az egyiptomi hatóságokkal közös megállapodást írnak alá a két ország tengeri határainak védelmével kapcsolatban.

Az olasz hírügynökség szerint a felek a két ország között létrejövő különleges gazdasági övezet kialakításáról is tárgyalnak majd.

A görög külügyminiszter elmondta, hogy Olaszország és Görögország között szintén létrejött egy megállapodás egy különleges gazdasági zóna kialakításáról, mely feldühítette Recep Tayyip Erdogan török elnököt.

Olaszország és Görögország külügyminiszterei június 8-án egy Athénban tartott sajtótájékoztatón beszámoltak erről a közös gazdasági egyezményről miután aláírták a közös gazdasági övezet létrehozásáról szóló egyezményt.

Egyiptom a Törökország és az általa támogatott ún. ,,líbiai központi kormány,, által létrejött egyezményt szeretné gátolni a Földközi tenger keleti medencéjében. Abban a térségben hónapokkal ezelőtt Kairó és Athén ki is jelölte a két ország között lévő tengeri határokat, miután Görögország ugyanígy tett az Olaszországgal közös tengeri határszakaszon is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑