Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2016. 11. 02.

Hadi helyzet Aleppo tartomány északi és nyugati területein

2016. 11. 02.

A kurd vezetésű “Szíriai Demokratikus Erők” (SDF) mostani előretörése részben gátat szabott a török kormány által támogatott dzsihádista fegyvereseknek, hogy elérjék a kulcsfontosságú Al-Bab várost Aleppo tartomány északi részén.

Hétfőn a “Szíriai Demokratikus Erők” el tudtak foglalni számos falut a Dzsabhat Al-Shamijah (“Levantei Front”) nevű dzsihádista frakciótól északra Aleppo városától, ezzel lőtávolságra megközelítették az “Iszlám Állam” nevű terrorista entitás arcvonalait az Al-Bab-síkságon.

Az előrenyomulásuk eredményeként a Szíriai Demokratikus Erők a török terjeszkedés útjába kerültek, amikor az Erdogan-rezsim megpróbálja kiterjeszteni hadműveleteit Szíria földjén.

aleppo-eszak-2016-11-02

Nem szabad kihagyni, hogy a Szíriai Arab Hadsereg szintén fokozza hadműveleteit Észak-Aleppoban, elfoglalva több falut a stratégiai Shejkh Nadzsar ipari negyed közelében

A Szíriai Arab Hadsereg mostanában koordinálja műveleteit és együttműködik a “Szíriai Demokratikus Erőkkel” (tulajdonképpen a kurd Népi Védelmi Bizottságokkal és néhány szekuláris és keresztény szövetséges milíciájukkal), ez ingereli a török muszlim testvériségi örökséggel rendelkező Erdogan-kormányt, amely megpróbálná elűzni a kurd erőket Észak-Szíriából.

Nagyon valószínű, hogy az elkövetkező hetekben a “Szíriai Demokratikus Erők” el fogják érni Al-Bab külterületét; ez kifejezetten háborút okozhat a török kormánnyal, amely nem hajlandó elfogadni egy kurdok által dominált erő létét a határain.

A Szíriai Arab Hadsereg és a Hezbollah elvesztett területeket próbálnak visszafoglalni Nyugat-Aleppoban

A Szíriai Fegyveres Erők a libanoni Hezbollah és a Harakat Al-Nudzsaba iraki paramilitáris egység támogatásával hétfőn folytatták ellenoffenzívájukat Aleppo nyugati szektorában, megtámadva a dzsihádista fegyveresek ellenőrzése alatt maradt területet a Minian és Dahiat Al-Asszad kerületekben.

aleppo-r523523523

A Tigris Alakulatok és a Sivatagi Sólymok Dandár vezetésével, a Szíriai Fegyveres Erők előre tudtak haladni a Minian negyedben, elfoglalva számos épülettömböt a Dzsaish Al-Fatah koalíció (“Hódítás Hadserege”) dzsihádista fegyvereseitől, egész napos összecsapásokat követően.

Egy Aleppo tartományban állomásozó katonai forrás szerint a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik a Minian kerület több mint felét tartják ellenőrzésük alatt, a térség nyugati szektora maradt egyedül a Dzsaish Al-Fatah vahhabita fegyvereseinek birtokában.

A hivatkozott oldalon elérhető videót a Hezbollah médiaszolgálata rögzítette hétfőn, a Szíriai Fegyveres Erők és szövetségeseik harcolnak a megszálló terrorista csoportok ellen a Minian negyedben.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑