Cadmus fordítás Cadmus
Közel-Kelet

2023. 02. 27.

Irán légvédelmi rakétákat szállít Szíriába

2023. 02. 27.

Az Iráni Iszlám Köztársaság légvédelmi rakétákat szállít Szíriába, melyeket átadnak a szíriai légvédelem számára – számolt be iráni televízió.

Az új rakétákra az utóbbi időben egyre többször előforduló izraeli légi agresszió miatt van szükség. Az izraeli légierő ugyanis az elmúlt hetekben többször is légicsapást mért szíriai célpontokra, melyeknek számos civil áldozata volt.

Arról még nem volt szó, hogy Irán pontosan milyen típusú rakétákkal támogatja majd a szíriai légvédelmet, azonban az iráni hírügynökségek a ,,Khordad-15,, légvédelmi rendszerről tettek említést. Egy korábban megkötött szíriai-iráni védelmi együttműködési szerződésben már szerepelt ilyen típusú légvédelmi rendszer beszerzése.

.

A Khordad-15, egy 2019-ben bemutatott légvédelmi rendszer, mely ,,Sayyad-3,, típusú föld-levegő (Surface -to -Air Missile- SAM) rakétákkal van felszerelve, melyek repülőgépek, rakéták és drónok megsemmisítésére egyáltalán alkalmasak. A Sayyad-3 típust azonban már cirkálórakéták megsemmisítése céljából is tesztelték. Hatótávolsága 200 kilométer.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Arabiya)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑