Cadmus fordítás Cadmus
Magyarország

2015. 07. 16.

Iráni atomprogram : Visszakapták méltóságukat a muszlimok

2015. 07. 16.

A Magyar Iszlám Közösség alapítója szerint az iráni atomprogramról létrejött megállapodással visszakapták méltóságukat a muszlim hitűek. – közölte az MTI.

Mihálffy Balázs szerdán az M1 aktuális csatornán kifejtette: az ikertornyok 2001-ben történt lerombolása óta csak megaláztatás és megtépázottság jutott a muszlimok osztályrészéül; ezzel a szerződéssel “az iszlám világ nyert, mégpedig a méltóságát nyerte vissza”.

A gazdasági hatásokkal kapcsolatban elmondta: a szankciók idején Irán jelentős erőforrásokat áldozott például az oktatásra, a kutatásra és a fejlesztésre.    Példaként megemlítette, hogy a nanotechnológia területén a világ ötödik országa lett Irán. Mihálffy Balázs szerint a megállapodás ezért kettős eredményt hozhat, hiszen Irán veszíthet ezen pozícióiból.

Irán és a hatok – az ENSZ BT öt állandó tagja és Németország – között kedden létrejött a vitatott iráni atomprogramról szóló átfogó megállapodás. A most bejelentett megállapodás célja annak szavatolása, hogy az iráni nukleáris programot nem használják katonai célokra. E kötelezettségért cserébe a nemzetközi közösség fokozatosan feloldja a Teherán ellen bevezetett büntetőintézkedéseket.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑