Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 09. 02.

Izrael ismét libanoni területet támadott

2019. 09. 02.

Az izraeli hadsereg tegnap reggel több tüzérségi lövedéket lőtt ki a megszállt dél-libanoni ,,Shebaa farmok,, nevű területre.

A libanoni Al-Mayadeen csatorna szerint több izraeli lövedék is becsapódott a Kfarchouba dombságnál, valamint a Rus hegynél. Mind a két hely a terület izraeliek által megszállt oldalán található.

Egy izraeli drón pedig gyújtó gránátokat dobott le Bestrah környékén, mely a ,,Shebaa farmok,, Libanonhoz tartozó részén található. Ali Shoeib, az Al-Manar TV riportere több videót és képet is megosztott a helyszínről, ahol a ledobott gránátok tüzeket okoztak.

A cselekményre eddig még nem adott választ az izraeli hadsereg, azonban az utóbbi három évben egyszer se támadták a Shebaa farmok területét. Legutoljára 2015-ben és 2016-ban a Hezbollah hajtott végre két támadást az izraeli csapatok ellen a Shebaa farmokon. Ez volt ugyanis a válasz az Izrael által meggyilkolt két parancsnokukra.

Az izraeli média és a hadsereg azóta vár egy Libanonból érkező támadásra amióta támadást kíséreltek meg a Hezbollah egyik irodája ellen Bejrútban. Az eset után a Hezbollah hazafias szervezet főtitkára, Hassan Nasrallah ugyanis válaszcsapásokkal fenyegette meg Izraelt.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑