Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2020. 01. 13.

Jordániai hercegnő lett az ország első női vadászpilótája

2020. 01. 13.

II. Abdullah jordániai uralkodó lánya Salma hercegnő sikeresen befejezte a vadászpilóta kiképzést és kitüntetésben részesült.

Salma Bint Abdullah hercegnő lett az első nő Jordániában aki sikeresen teljesítette a vadászpilóta képzést a jordániai légierő kötelékében. A királyi udvar bejelentése szerint a 19 éves hercegnő sikeresen megszerezte a pilóta képesítést.

A hercegnő 2018 novemberében végezte el Nagy Britanniában a Sandhurst királyi katonai akadémiát. A pilóta képzés teljesítése után pedig édesapjától Abdullah királytól vehette át a minősítés megszerzését jelentő pilóta szárnyakat a Husseiniya királyi palotában Ammanban. Az ünnepségen részt vett Rania királyné és a hercegnő bátyja Hussein koronaherceg, aki szintén a jordániai hadsereg tisztje.

Hussein koronaherceg, a jordániai hadsereg főhadnagya szintén a Sandhurst katonai akadémián végzett, ahogyan a királyi család több tagja is. Mint például Hussein egykori jordániai uralkodó és II. Abdullah király.

Salma hercegnő nem a királyi család első női tagja aki a brit királyi katonai akadémián végzett. A család első női tagja a hercegnő apai nagynénje Aisha Bint Hussein hercegnő volt, aki 1987-ben végzett a Sandhurst akadémián.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑