Cadmus fordítás Cadmus
Jemen

2023. 08. 10.

Katonai vezetővel végzett az Al-Kaida Jemenben

2023. 08. 10.

Az Al-Kaida sikeres támadást hajtott végre Jemenben, melynek során az ország déli részét irányító fegyveres erők egyik parancsnokával is végeztek.

A támadás során életét veszítette Abd Al-Latif Al-Sayyed tábornok, aki az Egyesült Arab Emirátusok által támogatott dél-jemeni fegyveres erők egyik parancsnoka volt. A rajtaütés során három további katona is elesett.

Az esetért az Al-Kaida terrorszervezet Arab félszigeten tevékenykedő csoportja (AQAP- Al Qaeda in the Arabian Peninsula) vállalta a felelősséget.

A fegyveres iszlamista szervezet a héten már egy másik rajtaütést is végrehajtott a jemeni fegyveres erők egyik csoportja ellen Abyan kormányzóság területén. Augusztus első napjaiban szintén végeztek 5 jemeni katonával az Al-Kaida fegyveresei.

A 2014 óta tartó jemeni konfliktusban meggyengült államhatalom jelentősen hozzájárult az Al-Kaida megerősödéséhez az országban. A polgárháború végéig és a biztonsági helyzet stabilizálásáig pedig semmi esélye annak, hogy legyőzzék az Al-Kaidát Jemenben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑